System.ArgumentOutOfRangeException: Index and length must refer to a location within the string. Parameter name: length at System.String.Substring(Int32 startIndex, Int32 length) at _default.GetFrontDestination() in C:\Websites\www.schulzresor.se\default.aspx.vb:line 590 Bussresa till Skidresa till Ischgl - Galtür, 9 dagar i mars - 13/3 - 21/3

Skidresa till Ischgl - Galtür

I den vackra Paznaundalen ligger Österrikes bästa skidort - Ischgl. Det toppmoderna skidsystemet, beläget på mellan 2.000-3.000 meters höjd, erbjuder mer än 23 mil sammanhängande pist med långa härliga blåa, röda och svarta pister. Ännu lite längre in i dalen, ca. 9 km från Ischgl, finner vi den genuina lilla alpbyn Galtür. Här känns bergen nära och alpkänslan infinner sig lätt. Vi bor på ett av byns bäst hotell, Fluchthorn Alpenresort****, alldeles vid det lilla bytorget. Skidbussen går var 10:e minut från morgon till kväll så för den som vill uppleva Ischgls berömda after-ski - Go for it!

Resan

Utresa: Fredag 13 mars - tid och plats står på ditt resebevis (prel. 10.00 från Västbo och 11.00 från Värnamo). Semesterkänslan infinner sig redan när vi tar plats i den bekväma turistbussen och kör söderut genom Sverige. Vi gör ett stopp utanför Malmö innan vi passerar Öresundsbron på väg mot färjan i Rödby. Överfarten tar ca. 45 min och det finns möjlighet att äta ombord. När vi anländer till Tyskland kör vi några timmar söderut innan vi gör ett kvällstopp. Därefter påbörjar vi nattkörningen och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. Ibland är en del rum klara redan vid ankomsten. Dröjer det ordnas plats på hotellet för vårt bagage.
Hemresa: Fredag 20 mars

Vi lämnar våra rum på morgonen men hotellet tillhandahåller duschar så vi kan göra oss iordning inför resan. Vi äter sedan resans sista middag tillsammans innan vi tar plats i bussen vid 19-tiden. Hemresan går sedan omvänt utresan med beräknad hemkomst till Värnamo 13.30 och Västbo 14.30 under lördagen.

Galtür
Byn Galtür ligger på 1.584 m.ö.h. nära gränsen till Schweiz. Här bor ca. 800 invånare och orten tillhör förbundslandet Tyrolen. Livet i byn är lugnt och avslappnat och det är kanske därför som många turister återkommer året runt för att uppleva de fantastiska bergen och njuta av skidåkning och vandring i den friska alpluften. I byn finns all service med banker, post, mataffärer, café och en pub. Intersport och Sport Walter erbjuder uthyrning av bra utrustning - skidor, pjäxor och snowboard.

Fluchthorn Alpenresort****
Med sitt perfekta läge vid torget i Galtür erbjuder det familjära hotellet allt man kan förvänta sig av ett sporthotell. Här finns både dubbelrum och familjerum med möjlighet till 2-4 bäddar. Samtliga rum har dusch, toalett, TV och värdeskåp. Många av rummen har även balkong, dock ingen garanti och kan inte förbokas. Halvpension i hotellets restaurang frukosten som buffé och femrätters middag på kvällen. Hotellet har en trevlig bar som erbjuder skönt häng efter middagen där kanske dagens upplevelser delas. Fri tillgång till relaxavdelningen med pool och bastu.

Skidåkning
Utanför hotellet tar vi skidbussen till Ischgl (ca. 15 min). Här finns ett 40-tal moderna liftar med hög kapacitet som tar oss runt i området. Totalt stoltserar anläggningen med ca. 230 km pist av varierande längd och svårighetsgrad. Systemet är mycket snösäkert då 90% av skidåkningen ligger mellan 2.000-2.872 m.ö.h. Greitspitz är med sina 2.872 meter den högsta toppen i skidsystemet. Härifrån finns det backar i alla fyra väderstrecken. Varför inte prova brantaste backen med 70% lutning eller den 11 km långa nedfarten som tar dig hela vägen till byn Ischgl. Söker du en extra adrenalinkick tar du Ischgl SkyFly, en ziplene över ravinen Kitzloch tillbaka till byn. När skiddagen lider mot sitt slut samlas vi på någon av de olika after-ski ställena. Man kan även åka till Galtürs eget skidområde med 43 km pist i olika svårighetsgrader. Perfekt för familjer med mindre barn.

Liftkortspriser 6 dagar

Vuxen 307,50€, barn under 17 år 174,00€, seniorer från 60 år 264,50€
 Vid köp av liftkort lämnar man en deposit på 5€ som återfås när kortet lämnas tillbaka. I priset ingår skidbussen.

Reseledning
Vi finns till hands om frågor eller oklarheter skulle uppstå under resan och i Galtür. Information ges oftast i samband med middagarna. Vi försöker innan avresa och under bussresan alltid ge bästa möjliga information för att ni ska få ut mesta möjliga av er skidsemester.