System.ArgumentOutOfRangeException: Index and length must refer to a location within the string. Parameter name: length at System.String.Substring(Int32 startIndex, Int32 length) at _default.GetFrontDestination() in C:\Websites\www.schulzresor.se\default.aspx.vb:line 590 Bussresa till Skidresa till Val di Sole, 9 dagar i februari - 7/2 - 15/2

Skidresa till Val di Sole

Låt vinterns skidresa gå till härliga Val di Sole - solens dal, som ligger vid bergskedjan Dolomiti di Brenta. Här hittar vi skidområdena Folgarida/Marilleva, Passa Tonale och kanske den mest kända Madonna di Campiglio där Ingemar Stenmark tog sin första världscupsseger i december 1974. 280 km välpreparerade pister väntar på oss med underbar skidåkning, pauser i solen, läcker italiensk mat och skön stämning.

Med skidbussen utanför vårt hotell når vi liften till Folgarida på några få minuter. Här hittar vi suverän åkning i allt från mysiga skogspister till högalpin terräng ovanför trädgränsen. Mestadels härliga röda pister med även en del blå. Systemet är sammankopplat med skidorten Madonna di Campiglio och det tar ca. en timme att åka bort dit. Missa inte att åka Stenmarksbacken 3-tre, som är en härlig svart pist. På motsatta sidan Madonna finns långa härliga röda och blå pister. En ägglift binder samman Madonna di Campiglio med Pinzolo längst bort i systemet och det är här borta vi hittar de lite brantare längre nedfarterna. I hela systemet finns gott om restauranger där man kan äta, vila och njuta en stund. Barnen kan roa sig i de olika familjeparkerna och leka med maskoten Snowy men även lära sig åka skidor med erfarna skidlärare. Hela området FolgaridaIMarilleva, Madonna di Campiglio och Pinzolo erbjuder ca. 150 km pist.
Någon av dagarna tar vi vår egen buss till Passo Tonale som ingår i det stora liftkortet 'Superskirama Pass'. Här hittar vi 120 km pist som ligger 

1 300-3 000 m.ö.h. Tonale är ett varierande skidområde med allt från stora breda nybörjarbackar till mer krävande pister där carvingskidorna får arbeta. Ta Paradiso-liften upp till glaciären Presena och njut av vacker utsikt och underbar skidåkning. I Tonale hittar vi även en av alpernas längsta nedfarter på 11 km och med en fallhöjd på ca. 1 800 meter.

Resan
Utresa: Fredag 7 februari

Semesterkänslan infinner sig redan när vi tar plats i den bekväma bussen och kör söderut genom Sverige. Vi tar färjan i Helsingborg och fortsätter genom Danmark på väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca. 2 timmar och det finns goda möjligheter att äta ombord. Vid ankomsten till Tyskland kör vi sedan några timmar innan vi gör ett kvällstopp. Därefter påbörjar vi nattkörningen och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. När vi kommer fram till hotellet äter vi frukost. Ibland kan en del rum vara klara redan vid ankomsten. Dröjer det ordnas plats på hotellet för vårt bagage. Vill man sedan kasta sig ut i backarna redan första dagen går det alldeles utmärkt.

Hemresa: Fredag 15 februari
Vi har tillgång till våra rum under hela sista skiddagen vilket är bekvämt när man kommer åter från backan. Före resans sista middag lastar vi bussen för att försöka komma iväg runt 19-tiden. Resan går sedan omvänt utresan med enda skillnaden att vi tar färjan från Puttgarden istället. Går allt sedan som planerat kommer vi åter till Värnamo vid 17-tiden på lördagen.

Dimaro
Under vår vistelse bor vi i orten Dimaro, som ligger i hjärtat av Val di Sole omgiven av de vackra bergen. Byn är en typisk italiensk bergsby med hotell, affärer, bank med uttagsautomat, post, och sportaffär där det finns möjlighet att hyra skidor eller snowboard samt någon trevlig bar.

Liftkortspriser 7 dgr
Skipass Superskirama Dolomiti. Vuxen 333€, ungdomar födda efter 30.11.2003 233€. Deposition för liftkorten tillkommer.

Reseledning
Vi finns till hands om frågor eller oklarheter skulle uppstå under resan. Information ges oftast i samband med middagarna. Vi försöker innan avresan och under bussresan alltid ge bästa möjliga information för att ni ska få ut mesta möjliga av er skidsemester.

 


 


 

 

 

Standardpaketet
7 590 kr
Status:
Fullbokad

Hotell

Det är totalt 1 hotell på denna resa. Klicka på namnet för att läsa mer om hotellt.
Hotel Albergo Dimaro***S

Länkar

Ladda ner PDF