Skip to main content

Berlin

Upptäck pulsen och passionen i Berlin! Från de historiska resterna av Berlinmuren till det glittrande kulturlivet i Mitte, erbjuder Berlin en unik blandning av det gamla och det nya. Här kan du shoppa loss, besöka världsklass museer eller kasta dig ut i det livliga nattlivet. Oavsett om du är ute efter historiska upptäckter, kreativa utflykter eller kulinariska äventyr, bjuder Berlin in dig att utforska dess underbara charm.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Jönköping-Berlin 67 mil

  Tidigt på morgonen startar vi från Jönköping för färd mot Helsingborg och färja över till Helsingör. Vi kör söderut genom Danmark och efter ca två timmar tar vi nästa färja, Gedser-Rostock. Båtresan tar 2 h så ni har tid att äta lunch och shoppa ombord. Vi stannar även på något lämpligt ställe och handlar till bra gränspriser. Från Rostock är det ca 25 mil till Berlin. När vi har checkat in på vårt centrala hotell är det dags att ge sig ut i kvällsvimlet på stan.

 • Dag 2-3 Berlin

  Berlin är en världsmetropol som tillgodoser alla smakriktningar. Här finns historiskt laddade minnesmärken som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och bitar av Berlinmuren, som tidigare delade staden i öst och väst. Konst- och kulturälskare kommer att uppskatta Museumsinsel, ett UNESCO-världsarv i hjärtat av Berlin, hem till fem av stadens mest inflytelserika museer. Förundra dig över antika skatter på Pergamonmuseet och klassiska konstverk på Alte Nationalgalerie. Tycker du att shoppa är Berlin helt rätt och du får inte missa Kurfürstendamm och Friedrichstrasse med alla märkesbutiker. Ett besök i varuhuset Kadewe med sin otroliga delikatessavdelning är också ett måste. Vill du sedan vila en stund finns mängder med caféer och restauranger. Berlin är även berömt för sin street food så varför inte smaka på en klassisk currywurst eller en döner kebab.

 • Dag 4 Berlin-Jönköping 67 mil

  Efter frukost tar vi farväl av Berlin. Vi hoppas ni fått fina minnen med er från en världsstad. Färden hem går omvänt nerresan och vi beräknas vara åter i Värnamo ca. 19.00 och Jönköping ca. 20.00.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hovslätt Hammarvägen 130 05:45
Huskvarna Nya Biblioteket 06:00
Jönköping Östra Torget 06:15
Vaggeryd Preem 06:35
Skillingaryd El Agenten 06:45
Värnamo Kärnan 07:15
Helsingborg Färjeläget 09:00

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 400:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8BussBerlinMer än 84 990:-Boka

Hotell

Hotel Berlin Berlin
Välkommen till Hotel Berlin, Berlin – din perfekta utgångspunkt för en oförglömlig upplevelse i hjärtat av Tysklands huvudstad. Detta eleganta hotell erbjuder inte bara komfort och stil, utan också et...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd