Skip to main content

Oktoberfest i Bremen

Häng med oss och tillbringa några härliga dagar i den gamla Hansastaden Bremen. Här arrangeras, under de två sista veckorna i oktober, en av Tysklands äldsta folkfester, Bremer Freimarkt. Folk i alla åldrar går man ur huse för att delta i oktoberfesten. I det stora öltältet på Bürgerweide råder Gemütlichkeit med underhållning, god mat och öl från lokala bryggeriet Becks.

Torsdag Hemorten-Bremen
Avresa från hemorten på morgonen. Via färjorna i Helsingborg och Rödby kommer vi till Tyskland. Färden fortsätter sedan genom Nordtyskland och tidig kväll når vi Bremen och checkar in på vårt hotell, som ligger mycket centralt. Därefter är det bara att leta upp någon trevlig restaurang för en god middag.

Fredag-Lördag
Vid lunchtid på fredagen startar årets Freimarkt. Folkfesten erbjuder något för alla åldrar. Här finns bl.a. tivoli, mindre öltält, stånd som säljer korvar, små delikatesser och givetvis öl från de lokala bryggerierna. På fredagskvällen har vi reserverade platser i Bayern Festhalle, som rymmer 4000 besökare. Här råder hög stämning med mat, öl och äkta tysk Gemütlichkeit. Vårt hotell ligger mitt i Bremen, nära till shopping, trevliga restauranger runt rådhusplatsen och stadens gamla mysiga kvarter kvarter Schnoor, som man heller inte ska missa under vårt besök.

Söndag Bremen-Hemoren
Efter frukost lämnar vi Bremen för denna gång. Givetvis hinner vi med lite shopping hos någon av gränshandlarna. Hemresan går sedan omvänt utresan med färjan i Puttgarden och Helsingör. Framåt kvällen når vi åter Småland och våra hemorter.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping Neoplan, Industrigatan 6 06:00
Vaggeryd Preem 06:25
Skillingaryd Stationen 06:35
Värnamo Stationen 07:00
Ljungby Ljungby Stopp 07:40
Helsingborg Färjeterminalen 09:15

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Trebäddsrum 0:-
  • Enkelrum 2 100:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/10BussOktoberfest i Bremen85 990:-Boka

Hotell

H+ Hotel Bremen
H+ Hotel ligger mitt i Bremens trevliga centrum nära Rådhusplatsen med caféer, rerstauranger och shoppinggator. Hotellet ligger även nära Domkyrkan och Bremens gamla mysiga kvarter Schnoor. Hotellet e...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd