Skip to main content

Musikalen Änglagård i Stockholm

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet för Fannys jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar hon nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna, och gamla hemligheter stiger upp till ytan. Men det blir också möten och kärlek som skapar nya, livslånga band. Utanförskap och tillhörighet är teman som Änglagård baseras på. Den starka berättelsen och det rika persongalleriet gjorde filmen omåttligt populär för 30 år sedan. Änglagård hyllades av kritikerna och är en av de största publikframgångarna i svensk filmhistoria. 1,14 miljoner svenskar såg filmen på bio och 1993 belönades den med tre Guldbaggar: bästa film, bästa regi (Colin Nutley) och Ernst Günther (specialbagge för kreativa insatser). Colin Nutley nominerades också för bästa manus och Helena Bergström för bästa kvinnliga huvudroll.
I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Fredag
På morgonen går bussen mot Stockholm. Vi stannar som vanligt på trevliga Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta en god lunch. Vid 15-tiden checkar vi in på Elite Hotel Adlon, som ligger på Vasagatan med närhet till många bra restauranger och barer.

Lördag
Efter en god hotellfrukost har vi dagen fri för shopping, museum eller kanske bara en härlig promenad. Hotellets läge gör att vi har en kort promenad på ca. 10 min till Gallerian, NK eller shoppingkvarteren runt Drottninggatan. Varför inte ett besök i Gamla stan? Oscarsteatern där musikalen spelas ligger över gatan från vårt hotell.

Söndag
Efter en skön sovmorgon och god frukostbuffé har vi några timmar till förfogande i Stockholm innan vi vid 13-tiden tar plats i bussen igen. På hemrean gör vi ett stopp innan vi framåt kvällen kommer åter till Småland.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Gislaved Busstationen 08:00
Anderstorp Stationen 08:15
Bredaryd Östra vägen pendlarparkering 08:35
Forsheda Stationen 08:45
Värnamo Stationen 09:00
Skillingaryd Stationen 09:25
Vaggeryd Preem 09:35
Hovslätt Hovslätts Bussresor 10:00
Jönköping Östra torget 10:15
Huskvarna Stadshuset 10:25
Gränna Circle K 10:45

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Trebäddsrum 0:- gäller 2024-09-20
  • Enkelrum 990:- gäller 2024-10-25
  • Enkelrum 1 430:- gäller 2024-09-20

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/9BussMusikalen ÄnglagårdMer än 83 990:-Boka
25/10BussMusikalen ÄnglagårdMer än 83 990:-Boka

Hotell

Elite Hotel Adlon
Elite Hotel Adlon är beläget på Vasagatan i centrala Stockholm. Här bor vi på bästa läge med ett bekvämt gångavstånd till Oscarsteatern och shoppinggatorna som breder ut sig runt hörnet på hotellet. B...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd