Skip to main content

Holland med Blomstertåget

Möt våren i underbara Holland, beundra de otaliga tulpanfälten och njut av färgprakten i Keukenhofs storslagna park. Men vi besöker även den kända ostmarknaden i Aalkmar, Amsterdam med en båttur på kanalerna, blomsterauktionen i Aalsmer, den fantastiska rundmålningen i Haag och mycket mycket mer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten-Oldenburg

  Med väskan i hand och suget i magen startar vi vår resa i tidig morgontimma. Vi gör uppehåll för kaffe innan vi fortsätter vidare till Danmark. Tyskland når vi med färjan från Rödby, där det även finns möjlighet att få något gott i magen. Dagens mål är trevliga Hotel City Club i Oldenburg. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2 Oldenburg-Nootdorp

  Efter en stärkande frukost lämnar vi Oldenburg och fortsätter mot Holland. Vi passerar Groningen på vår väg mot Nordsjövallen som skyddar det konstgjorda innanhavet Zuidersee mot Nordsjön. Vi gör uppehåll vid monumentet Afslutsdijk mitt på vallen. I den mysiga staden Volendam ges det tillfälle att äta lunch innan vi besöker ost- och träskotillverkare. Framåt kvällen checkar vi in på fina Hotel Den Haag i Nootdorp, som blir vårt hem nätterna i Holland. Hotellet ligger bra till för de platser vi ska besöka under resan. Efter att vi tilldelats våra rum samlas vi i restaurangen och äter middag tillsammans.

 • Dag 3 Utflykt till Alsmeer, Keukenhof och Haag

  Denna morgon i Holland är vi uppe med tuppen för att äta frukost och sedan ta plats i bussen. Vi åker sedan till blomsterauktionen i Aalsmer, som äger rum varje vardagsmorgon. I en byggnad stor som 9 fotbollsplaner köps och säljs runt 20 miljoner blommor varje dag vilket gör den till världens största blomsterauktion. Blommorna kommer från hela världen och transporteras sedan vidare ut i Europa till sina slutmål. Vi åker därefter vidare till den vackra parken Keukenhof. Den 32 hektar stora parken, som invigdes för 50 år sedan och är världens största blomsterutställning i det fria. Alléerna och stigarna kantas av lökväxter i alla tänkbara färger. Av enbart tulpaner finns här ca. 700 olika arter. Inne i paviljongen möter vi de vackra blomsteruppsättningarna med olika teman för varje år. Efter denna upplevelse åker vi vidare till regeringsstaden den Haag. Här tittar vi på den fantastiska rundmålningen av marinmålaren Hendrik Mesdag. Vi återvänder sedan till vårt hotell i Nootdorp där gemensam middag väntar.

 • Dag 4 Utflykt till Alkmaar och Amsterdam

  En god frukost inleder dagen innan vi åker till den världsberömda ostmarknaden i Alkmaar, som hålls varje fredagsmorgon framför det gamla våghuset på torget. Man tror att det fanns vågar för att väga ost här redan 1365 och idag följer man den gamla traditionen med ostbärare och osthandel så långt det är möjligt. I det gamla våghuset ligger idag stadens ostmuseum. Vi får tillfälle att äta lunch och se oss om i den pittoreska staden. Under eftermiddagen besöker vi Amsterdam och gör en båttur på kanalerna. Därefter återvänder vi till vårt hotell för gemensam middag.

 • Dag 5 Nootdorp-Schneverdingen

  Denna sista morgon i Holland är vi åter upp tidigt för att äta frukost och sedan packa bussen. Vi åker sedan till Noordwijk och den årliga blomsterparaden med flera fantasifullt dekorerade och färgglada vagnar, som består av blommor, blommor och åter blommor. Det är sedan dags för oss att lämna Holland för denna gång men ett stopp i parken Zaanse Schans, som är ett Holland i miniatyr, hinner vi med. Framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Tyskland. Gemensam middag väntar.

 • Dag 6 Schneverdingen-Hemorten

  Så lastar vi bussen för sista gången på denna resan och rullar ut på de tyska vägarna. Vi stannar vid någon av gränshandelsbutikerna för lite shopping. Hemfärden går sedan som utresan via färjorna i Puttgarden och Öresundsbron och framåt kvällen är vi åter hemma efter en vacker och innehållsrik resa.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Jönköping Bussgods 04:50
Skillingaryd Götaström 05:20
Växjö Kyrkomuren 05:40
Värnamo Stationen 05:50
Alvesta Folkets Hus 06:00
Ljungby Ljungbystopp 06:30
Markaryd Rasta 07:00
Åstorp Lidl 07:20
Örkelljunga Skåneporten 07:20
Helsingborg Ramlösa Circle K, La Cours Gata 08:00
Landskrona Nya järnvägsstationen 08:20
Lund/Lomma Circle K, Lomma avfart 20 08:40
Malmö Hyllie Arena, bussparkeringen 09:15

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 4 500:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/4BussHolland med Blomstertåget
HÖSTRABATT! 500:-/pers vid bokning före 15/11
Mer än 811 900:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

CCH City Club Hotel - Oldenburg
När vi passerat storstäderna Hamburg och Bremen når vi Oldenburg och resans första hotell - City Club Hotel. Här väntar en god middag innan vi får får sova ut i sköna sängar. Efter en stärkande frukos...

Övernattning dag 2 - 5

Hotel Den Haag - Nootdorp
Hotel Den Haag tillhör kedjan Van der Valk som är kända för sin höga standard. Hotellet ligger inte långt i från Haag, nära såväl Amsterdam som till många av de sevärdeheter vi ska möta på vår resa. L...

Övernattning dag 5 - 6

Landhotel Schnuck - Schneverdingen
Vår sista natt på resan bor vi på charmiga Landhotel Schnuck. Hos Axel Wallbaum med personal finner vi en riktig pärla mitt på den Lüneburgska heden. Här väntar ett vackert hotell med fina rum och god...
Resekalender
27/1MC-mässan i Stockholmfrån 1 990:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd