Skip to main content

Bokmässan i Göteborg

Bokmässan, Nordens största kulturevenemang och mittpunkt för svensk bokutgivning, lockar årligen tusentals besökare till Göteborg. Här möter lärare, bibliotikarie och den bokintresserade allmänheten bokförlag och författare. Dessutom finns möjlighet att delta i intressanta seminarium och hitta böcker till verkliga mässpriser.

Årets teman är:

Judisk kultur
Temat Judisk kultur på Bokmässan 2023 presenterar judisk kultur från Bibeln till idag. I flera seminarier belyses olika aspekter av judisk historia, litteratur och filosofi. Betoningen ligger på de universella aspekterna av den mångfacetterade judiska kulturen så som den kommit till uttryck i litteratur, film, musik och samhällsliv i modern tid.

Staden
Staden har varit ett centralt litterärt motiv sedan romanens genombrott. Med tema Staden vill vi skapa samtal om den urbana miljön – inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt för att möta framtidens utmaningar.

Ljud
En fängslande berättelse och en skicklig berättare har alltid kunnat trollbinda sina lyssnare. I tema Ljud vill vi låta ljudboksförfattarna, poddarna och inläsarna möta sin publik på Bokmässan. Vi vill även skapa samtal kring ljudformatets utveckling och samhällsfunktion samt utforska hur framtida korskopplingar mellan litteratur och ljud kan komma att se ut.

Vi åker direkt till Göteborg och är på plats vid 10.30-tiden. Sedan får vi hela dagen att uppleva den inspirerande mässan. Kl. 17.00 vänder vi sedan hemåt mot Värnamo och Växjö igen.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Växjö World Trade Center 06:00
Alvesta Folkets Hus 06:20
Rydaholm Värdshuset 06:45
Värnamo Stationen 07:15
Forsheda Stationen 07:30
Bredaryd Pendlarparkeringen 07:40
Smålandsstenar Weland parkering 08:00
Gislaved Busstationen 08:20

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/9BussBokmässan i Göteborg Mer än 8580:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd