Skip to main content

Celle Weinfest

Följ med på en smakfull resa till den charmiga vinfesten i Celle! Njut av en bekväm och avkopplande bussresa som tar dig direkt till idyllen och en gemytlig fest i hjärtat av vinlandet Tyskland. På stadens vackra torg, där vinfesten äger rum, har du möjlighet att utforska och smaka på läckra viner som produceras av passionerade lokala vinmakare. Celle Weinfest är känd för sin festliga atmosfär, där du kan delta i spännande vinprovningar, njuta av kulinariska läckerheter och dansa till livemusik.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Celle

  Resan startar på morgonen och under vår resa söderut hämtar vi upp glada medresenärer innan vi når Malmö. Vi reser via Öresundsbron och färjan från Rödby till Puttgarden ner till Celle i Tyskland. Med stopp för fika och lunch samt lite shopping når vi Celle på kvällen. Här ska vi bo tre nätter på Hotel Caroline Mathilde som ligger på bekvämt promenadavstånd från vinfesten på torget. Efter att vi installerat oss på våra rum väntar en gemensam middag! Vinfestivalen är redan i full gång och kanske lockar en runda på stan efter maten.

  Hemorten - Celle
 • Dag 2 och 3: Celle

  Vi går en stadspromenad genom denna sagolika stad och hör berättelserna från förr och nu. Staden har aldrig förstörts under något krig vilket är anledningen till att Celle har en helt unik stadskärna som gör dess historia påtaglig. Under en av dagarna gör vi även en trevlig utflykt Råttfångarens stad Hameln. Under besöket i den omtalade staden har vi möjlighet att följa i Råttfångarens spår, flanera lite på egen hand och äta lunch eller fika.
  På eftermiddagar och kvällar är vinfesten igång! Även om det mest är tyska vinproducenter som vill visa upp och skänka ut sina goda viner så finns även vinodlare från andra länder. Festen äger rum mitt i gamla stan omringad av de vackra korsvirkeshusen och det charmiga slottet Caroline Mathilde.
  Vi botanisera bland vinerna till tonerna av finstämd pianomusik, medryckande folklore och jazz beroende på var man väljer att vara. Därtill kommer förstås även god mat som förhöjer smaken i form av ost specialiteter, kött, fisk och kakor. Vår reseledare ordnar två gemensamma provningar där också ”vinbonden” får chans att berätta lite om sina egna viner och livet som vinbonde.

  Celle
 • Dag 4: Celle - Hemorten

  Efter en god frukost är det dags att lasta in i bussen och vända hemåt med stopp för fika och lunch tar vi färjan från till Rödby innan vi på kvällen återser vi Sverige. Förmodligen med något gott vin i bagaget och alldeles säkert nyfunna resvänner från härliga sommardagar i Celle.

Karta

Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
2/9Alsace - Franska vinvägarfrån 11 000:-
20/9Musikalen Änglagårdfrån 3 990:-
Kontakta oss