Skip to main content

Charlie och chokladfabriken

Ola Salo gör rollen som den ikoniske godisuppfinnaren Willy Wonka när musikalen Charlie och chokladfabriken, baserad på Roald Dahls klassiker Kalle och chokladfabriken, äntligen får Sverigepremiär. Den fattiga, godhjärtade och godisälskande Charlie växer upp nära Wonkas mystiska och mytiska chokladfabrik. När Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor, blir Charlie ett av de lyckliga barn som vinner ett besök på fabriken. Men allt är inte så sött som det verkar innanför grindarna. De andra familjerna är rysligt bortskämda, och Wonkas hjälpsamma oompa-loompier har fullt sjå att hålla ordning på sällskapet. Besöket blir en både fantastisk och skrämmande resa, där de giriga straffas längs sockerängarnas vindlande stig. Chokladfabrikens underverk är skapade genom fantasi och syns bara om man tror på dem.
Musikaliskt ansvarig är West End-dirigenten Michael England och för regi står musikalveteranen Mattias Carlsson. Tillsammans med bland andra scenografen Lucy Osborne skapar de en varm och välkomnande, modern värld fylld av nostalgi, en del otäckheter, finurliga godislandskap och massor av choklad.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Lördag

    Den bekväma turistbussen tar oss under förmiddagen till Göteborg. Vid ankomsten åker vi direkt till Scandic Europa och checkar in. Hotellet ligger mycket centralt vid shoppinggallerian Nordstan så under eftermiddagen finns gott om tid att upptäcka allt som Göteborg har att erbjuda. På överenskommen tid tar bussen oss sedan till GöteborgsOperan och musikalen Charlie och chokladfabriken. Efter föreställningen tar man sig på egen hand den korta biten till hotellet.

  • Söndag

    Sovmorgon och Scandics rejäla frukostbuffé inleder denna söndagmorgon innan det framåt 11-tiden är dags att åter ta plats i bussen och vända åter till våra hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Växjö World Trade Center 08:00
Alvesta Folkets Hus 08:20
Rydaholm Värdshuset 08:45
Värnamo Stationen 09:15
Forsheda Stationen 09:30
Bredaryd Hpl Östra vägen 09:40
Anderstorp Stationen 10:00
Gislaved Busstationen 10:10

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Enkelrum 550:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/11BussCharlie och chokladfabrikenMer än 82 490:-Boka

Hotell

Scandic Europa
Från Scandic Europa har du promenadavstånd till pulserande shoppingstråk i Nordstan men också till lugnare kullerstensgator med kaféer och butiker. Utanför hotellet tar du spårvagn 5 raka vägen till G...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd