Skip to main content

Skidresa till Predazzo i Dolomiterna

Boka din vintersemester till den härliga skidorten Predazzo där italiensk charm möter skidparadiset Dolomiterna. Här väntar härliga dagar med perfekt pistade backar, snötäckta landskap och en omgivning som tar andan ur dig. Med över 1.200 km pist finns något för alla - från mjuka sluttningar för nybörjare till branta utmaningar för de mer erfarna. Så förbered dig på en skidresa full med magiska upplevelser - Dolomiterna väntar på dig!

Dolomiti Superski
Dolomiti Superski är ett att världens största skidsystem beläget i de italienska Dolomiterna. Området som omfattar över 1.200 km pist fördelat på 12 olika skidområden erbjuder varierande svårighetsgrader för både nybörjare och erfarna skidåkare. Liftkortet Dolomiti Superski ger tillgång till hela området och under veckan besöker vi Cavalese, Alpe Lusia, Canazei och San Pellegrino. Från våra hotell kan man även enkelt ta sig till Latemar som ligger precis utanför Predazzo. Förutom utförsåkning finns även möjlighet till längdåkning på de kända Marcialonga spåren som passerar vår by.

Predazzo
Under vår vistelse bor vi i orten Predazzo, som ligger i hjärtat av Val di Fiemme omgiven av de majestätiska bergstopparna Latemar och Lagorai. Byn är en genuin sydtyrolsk alpby med hotell, affärer, bank med uttagsautomat, post och sportaffär där det finns möjlighet att hyra skidor eller snowboard samt någon trevlig bar.

Reseledning
Vi finns till hands om frågor eller oklarheter skulle uppstå under resan. Information ges oftast i samband med middagarna. Vi försöker innan avresa och under bussresan alltid ge bästa möjliga information för att ni ska få ut mesta möjliga av er skidsemester.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa

  Semesterkänslan infinner sig redan när vi tar plats i den bekväma bussen och kör söderut genom Sverige. Vi tar färjan i Helsingborg och fortsätter genom Danmark på väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca. 2 timmar och det finns goda möjligheter att äta ombord. Vid ankomsten till Tyskland kör vi sedan några timmar innan vi gör ett kvällstopp. Därefter påbörjar vi nattkörningen.

  Utresa
 • Dag 2: Ankomst - Skicenter Latemar

  Om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. När vi kommer fram till våra hotell i Predazzo äter vi frukost. Ibland kan en del rum vara klara redan vid ankomsten. Dröjer det ordnas plats på hotellet för vårt bagage. Vill man sedan kasta sig ut i backarna redan första dagen tar man det lilla tåget från byn ut till skidområdet Latemar.

  Skicenter Latemar
  Området bjuder på ca. 50 km välpreparerade pister, som sammanbinder orterna Predazzo, Pampeago och Obereggen. Skidsystemet är känt för sitt varierade utbud av nedfarter som passar både nybörjare och mer avancerade åkare. Moderna skidliftar tar oss snabbt upp till en åkhöjd på 1.500-2.000 m.ö.h. Förutom fina pister finns här barnvänliga områden och fun parks.

  Ankomst - Skicenter Latemar
 • Dag 3: Cavalese - Alpe Cermis

  Alpe Cermis erbjuder skidåkning för alla nivåer, från nybörjare till avancerade åkare. Det finns cirka 23 kilometer pister, fördelade på 13 nedfarter. Skidsystemet har moderna liftar som inkluderar gondoler, stolliftar och släpliftar. Den längsta pisten, Olimpia, är en röd pist som sträcker sig över 7,5 kilometer och erbjuder en utmanande och naturskön åkning.

  Cavalese - Alpe Cermis
 • Dag 4: Canazei

  Med 500 km sammanhängande pist finns här något för alla åkare. Trevliga familjebackar med breda blåa pister, sköna snabba röda pister och krävande svarta för de erfarna åkarna. Ett måste under veckan är kanske en tur runt Sella massivet. När man åker Sella Ronda avverkar man ca 42 km och passerar Val Gardena, Arabba och Alta Badia innan man framåt eftermiddagen kommer åter till Val di Fassa och en väntande after-ski. En annan upplevelse utöver det vanliga är ett besök på Marmolada, en glaciär som sträcker sig 3.343 meter över havet. Från toppen väntar sedan en 12 km härlig pist. För att inte tala om den fantastiska utsikten...

  Canazei
 • Dag 5: San Pellegrino

  Skidområdet San Pellegrino ligger högt och vackert och är en favorit både hos oss och många av våra resenärer som varit i Dolomiterna tidigare. 74 km fina pister med många härliga carvingbackar. Välj mellan solsidan i San Pellegrino eller en utflykt till Falcade.

  San Pellegrino
 • Dag 6: Alpe Lusia

  Skidsystemet Alpe Lusia är känt för sina välpreparerade pister, fantastiska utsikter och genuina alpina atmosfär. Området är inte så stort men bjuder ändå på fina pister i varierande svårighetsgrader med många långa härliga carvingbackar. Dessutom finns flera trevliga restauranger i backen som ger skiddagen det där lilla extra.

  Alpe Lusia
 • Dag 7: Gruppen väljer

  Denna dag får resenärerna välja något av systemen Alpe Cermis, Canazei, San Pellegrino eller Alpe Lusia och vi kör dit majoriteten vill.

  Gruppen väljer
 • Dag 8: Latemar - hemresa

  Denna morgon står våra bussar stilla inför hemresan och ni tar det lilla tåget ut till Latemar för en sista härlig skiddag.
  Under eftermiddagen lastar vi sedan bussen och äter en sista middag på våra hotell innan vi vid 18-tiden lämnar Predazzo för denna gång. Snart är vi ute ur dalen och vänder norrut. Vi gör sedan ett kvällstopp i Tyskland innan nattkörningen påbörjas.

  Latemar - hemresa
 • Dag 9: Hemkomst

  På morgonen är vi framme i färjelägret Rostock och färjan till Gedser. Här vi får tillfälle att fräscha upp oss och äta frukost ombord. Färden går vidare genom Danmark där vi tar nästa färja till Helsingborg och Sverige. Nu återstår bara de sista milen innan vi är hemma i Värnamo/Hovslätt/Jönköping på eftermiddagen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Gislaved Busstationen 07:40
Anderstorp Stationen 07:50
Hovslätt Hovslätts Bussresor 08:00
Bredaryd Östra vägen 08:10
Forsheda Stationen 08:20
Värnamo Stationen 08:45
Ljungby Ljungby Stopp 09:30
Helsingborg Färjeläget 10:30

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/2BussSkidresa Predazzo Dolomiterna Active Hotel RosatMer än 810 990:-Boka
7/2BussSkidresa Predazzo Dolomiterna Hotel Sass MaorMer än 810 990:-Boka
7/2BussSkidresa Predazzo Dolomiterna Hotel TouringMer än 810 990:-Boka

Hotell

Active Hotel Rosat
Active Hotel Rosat i Predazzo erbjuder en idealisk bas för naturälskare och friluftsaktiviteter i hjärtat av de italienska Dolomiterna. Hotellet är designat för att tillgodose behoven hos aktiva resen...
Hotel Sass Maor
Hotel Sass Maor i Predazzo är en utmärkt destination för de som uppskattar naturnära upplevelser och traditionell alpin charm. Hotellet är känt för sin personliga service och mysiga atmosfär, vilket g...
Hotel Touring
Hotel Touring i Predazzo erbjuder en perfekt kombination av gästfrihet och komfort för besökare som söker en minnesvärd upplevelse i de vackra Dolomiterna. Beläget i hjärtat av Val di Fiemme, är detta...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
Kontakta oss
Adress:
Schulz Resor AB
Kyrkvägen 2
333 71 Bredaryd