Skip to main content

Julmarknad i Rostock

Rostocks julmarknad är känd för att vara en av de största och vackraste i Tyskland. Jultomten kommer inseglande in i hamnen och startar därmed en magisk julmarknad med massor av fest och stämning. På Neuer Markt och gågatan Kröpeliner strasse står bodarna med hantverk och regionala specialiteter tätt uppställda och det finns varje dag något att uppleva för alla åldrar.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1 Hemorten-Rostock

    Vi startar från Jönköping tidigt på morgonen för att via två överfarter ta oss till Tyskland. Först Helsingborg-Helsingör och efter ca 20 mil i Danmark till färjan Gedser–Rostock. Överfarten tar ca två timmar, vilket räcker lagom för lunch. Vi gör ett stopp för gränshandel på Calles direkt vid ankomsten. Därefter tar det inte många minuter innan vi når fram till vårt hotell.

  • Dag 2 Rostock

    Efter frukost är det är bara att ge sig ut i vimlet. Läckra dofter, stämningsfull belysning, julmelodier och kulinariska läckerheter väntar. I utsmyckade stånd erbjuds konsthantverk, man kan njuta av julkakor, Glühwein och regionala specialiteter, och högtidsmusik från körer och blåsorkestrar förhöjer stämningen. Detta är en julmarknad som otaliga skandinaviska besökare söker sig till varje år.

  • Dag 3 Rostock-Hemorten

    Efter frukost är det dags att packa väskorna och ta farväl av Rostock. Vi kör mot färjelägret och överfarten tar ca två timmar. Vi fortsätter samma väg som på nerresan och är tillbaka i våra hemorter på kvällen.

Hotell

Vienna House by Wyndham Sonne
4-stjärniga hotell Sopnne har en 200 år gammal tradition och ligger precis vid Rostocks gamla marknadsplats. Alla rum på Vienna House by Wyndham Sonne Rostock har platt-tv, gratis WiFi och skrivbord...
Resekalender
25/7Celle Weinfestfrån 5 890:-
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
2/9Alsace - Franska vinvägarfrån 11 000:-
Kontakta oss