Skip to main content

Påskmarknad i Bremen

Härliga staden Bremen firar varje år vinterns slut med en stor påskmarknad, Osterwiese. På Bügerweide sätter man upp festtält, attraktioner och tyska delikatesser i alla dess former. Vid Alter Markt kan man njuta av den vackra arkitekturen och de kända statyerna av stadsmusikanterna. I stadens äldsta kvarter Schnoor hittar vi många trivsamma butiker, caféer och restauranger.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten-Bremen

  Vi startar resan tidigt på morgonen. Efter några timmar når vi Helsingborg och tar färjan över till Helsingör. Vi lutar oss tillbaka och ser det danska landskapet susa förbi utanför fönstret. Från Rödby tar vi färjan över till Puttgarden i Tyskland. Under de kommande timmarna passerar vi både Lübeck och Hamburg innan vi når fram till Hansastaden Bremen. Stadenligger vackert vid floden Weser och har ca. 500.000 invånare och är dessutom Tysklands minsta delstat. Efter incheckning på vårt hotell går vi den korta biten till restaurang Schüttinger för gemensam middag.

 • Dag 2-3 Bremen

  Efter frukost är det bara att ge sig ut i stadens vimmel. Besök 'Bremer Osterwiese', som den stora påskmarknaden heter, på området Bürgerweide mellan centralstationen och mässområdet. Här finns allt du kan tänka dig av åkattraktioner, lotterier och matbodar. Uppe i centrum hittar vi Altstadt med rådhuset berömd för sin renässansfasad, det mysiga torget med barer, caféer och restauranger. Missa inte heller de vackra gamla kvarteren Schnoor med sina trevliga små butiker.

 • Dag 4 Bremen-Hemorten

  Efter frukost tar vi farväl av Bremen. Vi hoppas att ni fått fina dagar och minnen härifrån. Färden hem går motsatt nerresan och framåt kvällen kommer vi åter till våra hemorter.

  Vi kommer att stanna på något håll för gränshandel.

Karta

Hotell

Radisson Blu Hotel - Bremen
Fina Radisson Blu Hotel ligger perfekt i Bremens gamla stadskärna mellan floden Weser och Altmarkt. Här har vi nära till de gamla kvarteren Schnoor och den kända statyn av Stadsmusikanterna vid Rådhus...
Resekalender
8/6Bordershopenfrån 850:-
25/7Celle Weinfestfrån 5 890:-
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
Kontakta oss