Skip to main content

Rhen - Mosel

En resa till de romantiska dalarna kring floderna Rhen och Mosel. Här hittar vi riddarborgar, medeltida slott, grönskande vinodlingar och flodbåtar. På sluttningarna växer druvor som ska förvandlas till ädelt vin. Vackra korsvirkes byar och tidlösa vingårdar avlöser varandra längs floden som erbjuder dig att smaka de goda vinerna från Rhen och Mosel. Människor från hela världen kommer till Rüdesheim för att uppleva den uppsluppna stämningen och de goda vinerna från traktens bönder.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten-Hannover

  Vi startar på morgonen från våra hemorter med siktet inställt på Helsingborg med färja över till Helsingör, vidare genom Danmark ca 20 mil till nästa färja mellan Rödby och Puttgarden. Vårt slutmål denna dag är Hannover. Efter att vi checkat in samlas vi för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2 Hannover-Rüdesheim

  Efter en god frukost tar vi åter plats i bussen och är snabby ute på Autobahn. På snabba vägar söderut passerar vi bl.a. Frankfurt am Main innan vi framåt eftermiddagen anländer till Rüdesheim och vårt hotell där vi ska bo i fyra nätter.

 • Dag 3 Båttur på Rhen

  Hotellets frukost inleder dagen innan vi tar oss ner till Rhen för en ca. två timmar lång båttur. Vi får se mängder av vinstockar på sluttningarna runt om. Vi färdas från Rüdesheim till St. Goarshausen där bussen sedan väntar på oss. Kort därefter kan vi blicka ut över det vackra landskapet med omkringliggande städer och medeltida borgar från den 132 meter höga Loreleyklippan. Vi tar oss sedan tillbaka till Rüdesheim där en vinprovning väntar under eftermiddagen och det finns naturligtvis möjlighet att handla hem några av de goda vinerna om man vill. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4 Utflykt till Moseldalen

  Efter en stärkande frukost tar vi plats i bussen för en utflykt till Moseldalen. Ett besök i pittoreska Bernkastel-Kues med sina vackra korsvirkeshus och smala gränder bjuder på en underbar upplevelse. Vi passar även på att prova några av dalgångens bästa viner som kommer från det område som kallas Mittel-Mosel innan vår buss tar oss tillbaka till Rüdesheim där middag väntar på vårt hotel.

 • Dag 5 Rüdesheim

  Efter frukost har vi denna dag till eget förfogande i mysiga Rüdesheim. Ta linbanan upp och titta på det mäktiga Niederwaldmonumentet, njut en Rüdesheimer Kaffee på något av caféerna och bara njut av den härliga stämning som råder här. Framåt kvällen samlas vi åter för middag på hotellet.

 • Dag 6 Rüdesheim-Lübeck

  Vi tar farväl av Rüdesheim och vänder norrut. Under dagen stannar vi för kaffe och lunch innan vi framåt kvällen når Lübeck där middag och sköna sängar väntar på fina Holiday Inn.

 • Dag 7 Lübeck-Hemorten

  Vi njuter av hotelets frukost innan vi lastar bussen för sista gången på denna resa. I Heiligenhafen gör vi ett stopp för lite gränshandel på Calles innan färjan tar oss åter till Danmark. Resan går sedan omvänt utresan och framåt kvällen är vi åter i våra hemorter efter härliga dagar på de tyska vinvägarna.

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Hotel Leonardo - Hannover
Hotel Leonardo ligger i utkanten av Hannover nära Autobahn och är ett perfekt övernattningshotell. Rummen har alla bekvämligheter och restaurangen serverar en god middag och frukost till oss. Hotel Le...

Övernattning dag 2 - 6

Ringhotel Central
I mysiga Rüdesheim, omgärdat av vinodlingar, hittar vi familjeägda Cental Hotel. Detta rustika hotell med bekväma rum blir vårt hem under våra dagar här. Hotellet ligger mitt i centrum med närhet till...

Övernattning dag 6 - 7

Holiday Inn - Lübeck
Trevliga Holiday Inn ligger inte långt från Lübecks gamla stadsdel, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Hotellets solterrass passar utmärkt för avkoppling på under årets varmare dagar. Rummen på...
Resekalender
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
2/9Alsace - Franska vinvägarfrån 11 000:-
20/9Musikalen Änglagårdfrån 3 990:-
Kontakta oss