Skip to main content

Skidresa till Canazei

Skidåkning
På ett och samma liftkort erbjuder Dolomiti Superski 1.220 km pist fördelat på 12 dalar i italienska Sydtyrolen. Med skidbussen utanför vårt hotell når vi liften inne i Canazei på några få minuter. Med 500 km sammanhängande pist finns något för alla åkare. Trevliga familjebackar med breda blåa pister, sköna snabba röda pister och krävande svarta för de erfarna åkarna. I hela systemet finns gott om restauranger där man kan äta, vila och njuta en stund. Ett måste under veckan är en tur runt Sella massivet. När man åker Sella Ronda avverkar man ca 42 km och passerar Val Gardena, Arabba och Alta Badia innan man framåt eftermiddagen kommer åter till Val di Fassa och en väntande after-ski. En annan upplevelse utöver det vanliga är ett besök på Marmolada, en glaciär som sträcker sig 3.343 meter över havet. Från toppen väntar sedan en 12 km härlig pist. För att inte tala om den fantastiska utsikten... Två av dagarna tar vi vår egen buss på lite skidsafari.

Skidområdet San Pellegrino ligger högt och vackert och är en favorit hos många åkare som varit i Dolomiterna tidigare. 74 km fina pister med många härliga carvingbackar. Välj mellan solsidan i San Pellegrino eller en utflykt till Falcade.

Skicenter Latemar med 48 km härligt breda och långa pister i varierande svårighetsgrader. 18 liftar tar oss till åkhöjder på mellan 1.500-2.000 meters höjd. Även här finns trevliga familjeområden och snowpark med bl.a. half- pipe.

Resan
Utresa: Fredag 9 februari
Semesterkänslan infinner sig redan när vi tar plats i den bekväma bussen och kör söderut genom Sverige. Vi tar färjan i Helsingborg och fortsätter genom Danmark på väg mot färjan i Gedser. Överfarten tar ca. 2 timmar och det finns goda möjligheter att äta ombord. Vi ankomsten till Tyskland kör vi sedan några timmar innan vi gör ett kvällstopp. Därefter påbörjar vi nattkörningen och om allt går som planerat skymtar vi alperna tidigt på lördagsmorgonen. När vi kommer fram till hotellet äter vi frukost. Ibland kan en del rum vara klara redan vid ankomsten. Dröjer det ordnas plats på hotellet för vårt bagage. Vill man sedan kasta sig ut i backarna redan första dagen går det alldeles utmärkt

Hemresa: Fredag 16 februari
Vi har tillgång till våra rum under hela sista skiddagen vilket är bekvämt när man kommer åter från backan. Före resans sista middag lastar vi bussen för att försöka komma iväg runt 19-tiden. Resan går sedan omvänt utresan med enda skillnaden att vi tar färjan från Puttgarden istället. Går allt sedan som planerat kommer vi åter till Värnamo vid 17-tiden på lördagen.

Canazei
Under vår vistelse bor vi i orten Canazei, som ligger i hjärtat av Val di Fassa omgiven av de vackra bergen. Byn är en genuin sydtyrolsk alpby med hotell, affärer, bank med uttagsautomat, post, och sportaffär där det finns möjlighet att hyra skidor eller snowboard samt någon trevlig bar.

Liftkortspriser 7 dgr Dolomiti Superski Skipass.
Kommer snart

Reseledning
Vi finns till hands om frågor eller oklarheter skulle uppstå under resan. Information ges oftast i samband med middagarna. Vi försöker innan avresa och under bussresan alltid ge bästa möjliga information för att ni ska få ut mesta möjliga av er skidsemester.

Fritextsökning

Karta

Hotell

Hotel Il Caminetto
Hotell Il Caminetto är ett klassiskt sporthotell i utkanten av byn Canazei. Samtliga rum har dusch, toalett, TV, värdeskåp och fritt wifi. Halvpension i hotellets restaurang med fruk...
Resekalender
8/6Bordershopenfrån 850:-
25/7Celle Weinfestfrån 5 890:-
29/8Berlinfrån 4 990:-
30/8Tjejmilen Stockholm (Elite Adlon)från 3 390:-
30/8Tjejmilen i Stockholm (Scandic Anglais)från 3 890:-
Kontakta oss